Shampoo Bar en hard water.

Een Shampoo Bar van Beesha kan minder schuimen als je in een regio woont of op vakantie bent en er komt hard water uit de kraan.

Hard water betekend dat er een hoge hoeveelheid kalk in het water bevindt. Je ziet dan sneller een witte waas op je glas of aanslag in je wasbak. Er ontstaat sneller kalkaanslag op je kranen en servies.

Daarnaast heeft kalk ook invloed op het schuimen van bepaalde producten. Denk bijvoorbeeld aan afwasmiddel maar ook aan shampoo.

Schuim ontstaat door een ingrediënt genaamd sulfaat, zoals Sodium Coco Sulfate (SCS). Dit zijn super ontvetters wat ideaal is voor je afwas maar erg slecht voor je (hoofd)huid. Doordat wij shampoo maken zonder sulfaten schuimen ze van nature veel minder. Maar in combinatie met hard water kunnen ze nog minder goed schuimend door invloed van de hoge hoeveelheid kalk.

Wil je toch een shampoo bar gebruiken ondanks dat je hard water hebt in je regio, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Veel schuim is sowieso niet nodig om je haar schoon te krijgen. Maar heb je het liefst een hoofd vol schuim? Zet dan een flesje afgekoeld gekookt water in je douche. Gekookt water heeft een groot deel van de kalk verloren. Door je shampoo bar nat te maken met gekookt water krijg je toch het gewenste schuim.

Wil je weten of er in je regio hard water is? Bekijk dan deze kaart (Bron: waterontharder-expert):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van beesha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 6790 reviews.