Is er een Shampoo Bar tegen haaruitval?

Goede verzorging van je hoofdhuid is het belangrijkste naast goede voeding. Veel producten die haargroei promoten doen maar weinig. 

Er zijn zogenaamde ‘cafeïne shampoos” verkrijgbaar. Zij promoten haargroei. Cafeïne kan haargroei inderdaad bevorderen. Alleen heb je zulke hoge doses nodig, dat dit alleen op dokters recept te verkrijgen is. De flessen in de winkel is niet voldoende.

Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol in haargroei. Via de bloedbaan bereik je het beste de haarzakjes in vergelijking met een shampoo. Voeding met veel proteïne als eieren, vette vis (bijv zalm) en rundvlees. Maar ook noten en peul groenten. Ook voeding waar veel ijzer in zit zoals spinazie zullen daarbij ook helpen. Lokaal zou je eventueel enkele druppels Castorolie of Rozemarijn olie kunnen gebruiken wat je op je hoofdhuid kan aanbrengen.

Rozemarijn stimuleert de doorbloeding in de hoofdhuid waardoor de wortels beter gevoed kunnen worden door de voedingstoffen genoemd hierboven. Hierdoor zal je haar sterker groeien. Bij metoliijf.nl kan je een goede rozemarijn olie krijgen die de juiste dosering heeft. 

Castorolie gaat ontstekingen tegen van het haarzakje en maakt deze flexibeler. Hierdoor zal je haar minder snel breken en makkelijker kunnen groeien. 

Qua shampoo/ conditioner zou ik een merk kiezen die zo natuurlijk mogelijk is (waaronder die van ons😅 maar daar moet je je wel prettig bij voelen).

Veel (vloeibare en solid) shampoo bevatten onnodige ingrediënten zoals sulfaten (halen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid), Parabenen (conserveringsmiddelen) en siliconen (microplastics). De laatste 2 ingrediënten blijven achter op je hoofdhuid en zorgen voor, wat ze noemen, een “build up”. Dit verstopt de hoofdhuid en maakt je haar zwaarder waardoor het sneller kan afbreken. Sommige merken bevatten ook zout. Dit gebruiken ze als opvul middel omdat het goedkoop is maar het droogt ontzettend je haar en hoofdhuid uit.

Onze producten bevatten al deze ingrediënten niet en laat je hoofdhuid met rust. 

Mocht je interesse zijn gewekt hebben wij eventueel proefpakketjes in het assortiment. Mijn advies zou voor fijn haar zijn. Dit omdat er rijstproteïne in zit wat je haar aan de basis wat voller maakt. Rijst heeft namelijk de leuke eigenschap dat het opzwelt als het in contact komt met water. www.beesha.nl/proberen 

Ontzettend veel informatie. Ik kan mij voorstellen dat je misschien nog vragen hebt. Mail deze gerust naar [email protected], wij beantwoorden ze graag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van beesha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 9167 reviews.