Een schone wereld begint bij een Shampoo Bar

Ontwerp zonder titel

Een plasticvrije wereld…

Dat is een mooie gedachte. Maar waar begin je? De meeste veranderingen beginnen bij een eerste stap en goede voorlichting.

Elke minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. Ongeveer 94% komt op de zeebodem terecht, 1% blijft ronddrijven en 5% spoelt aan. Zo is het onbewoonde Henderson Island een van de meest verlaten eilanden ter wereld, maar niet van plastic. Per vierkante meter vind je er 671 stuks plastics. De hoeveelheid plastic die je in onze oceanen aantreft, is dus bijna niet voor te stellen.

Wist je dat 1 plastic fles na 500 jaar nog steeds te vinden is in de natuur? Misschien wel langer…want ze bestaan nog niet zo heel lang. Wetenschappers denken zelfs dat ze nooit vergaan. Daarom is het zo belangrijk om ons plastic gebruik tot het minimum te beperken. In een gemiddeld huishouden met 2 volwassenen en 2 pubers staan gemiddeld 16!! plastic flessen in de badkamer die elk iets anders verzorgen. En slechts 1 op de 5 plastic flessen wordt maar gerecycled. (Bron: Greenpeace)

Is er iets te doen aan de plastic soep? Initiatieven zoals The Ocean Cleanup kunnen niets doen aan de enorme productie van plastic. Zolang bedrijven meer en meer plastic produceren, is het dweilen met de kraan open. We lossen de plastic soep alleen op als bedrijven eerst de kraan dichtdraaien en hun manier van produceren fundamenteel veranderen. Wij van Beesha zijn begonnen zonder de plastic kraan. Dus deze hoeft al niet te worden dichtgedraaid. Wij zijn klein vergeleken met de multinationals. Maar ik zeg altijd “Kleine beetjes helpen ook”. Daarom maken wij onze producten plastic vrij. Zodat wij zeker weten dat wij niet bijdragen aan de “plastic soep”.

En het gebruik van bijvoorbeeld een Shampoo Bar is een goede start.

Wat is een Shampoo Bar?

Een Shampoo Bars is een shampoo in een stevige compacte vorm. Een normale fles shampoo bestaat voor het merendeel uit water, een shampoo bar bestaat alleen uit de actieve ingrediënten. Onze shampoo-bars zijn speciaal samengesteld met natuurlijke plantaardige oliën, kokos boter en essentiële oliën die je haar en hoofdhuid voeden. Met 1 shampoo bar kun je gemiddeld 80 keer je haren wassen en staat daarmee ongeveer gelijk aan 2 tot 3 plastic flessen shampoo. Doordat een Shampoo Bar erg compact is neemt het weinig ruimte in. Je neemt het makkelijk mee op reis omdat het weinig ruimte nodig heeft in je koffer. En omdat het geen vloeistoffen bevat mag het mee in je handbagage in het vliegtuig.

Geen sulfaten in een Shampoo Bar.

Een goede reden om te kiezen voor een Shampoo Bar van Beesha is dat deze vrij zijn van sulfaten zoals Sodium Coco Sulfate (SCS) of sodium lauryl sulfate (SLS). Maar wat zijn sulfaten eigenlijk? Sulfaten zijn een verbinding dat bestaat uit zuurresten van zwavelzuur (zit in accu’s, batterijen en ontstopper) en de zouten daarvan. Het geeft fijn schuim, het ontvet maar het is vooral goedkoop. Maar er zijn ook nadelen: het droogt uit, meer kans op irritatie en het is vooral slecht voor het milieu. Beesha gebruikt, in plaats van Sodium Coco Sulfate (SCS) of sodium lauryl sulfate (SLS), het product Sodium Cocoyl Isethionate (SCI). Sodium Cocoyl Isethionate is gemaakt van kokosnoten. Door SCI te gebruiken wordt het milieu minder belast als met SCS of SLS. Het is dus volledig plantaardig en niet agressief voor je huid en haar als sulfaten.

Is de Shampoo Bar echt plasticvrij?

Ja…Een Shampoo Bar van Beesha is 100% plastic vrij. Het bevat ook geen microplastics.

Microplastics zijn hele kleine deeltjes plastic die in het milieu terecht zijn gekomen. Ze zijn microscopisch tot enkele millimeters groot. Het komt veel voor in cosmetica en schoonmaakmiddelen als bijvoorbeeld scrub middel. Het is bijna niet zichtbaar voor het blote oog. Het kan ook niet uitgefilterd worden. Het komt via het grondwater en rivieren in onze oceanen terecht waar zeedieren het binnen krijgen. Daardoor komt het in onze voedselketen terecht en krijgen wij het uiteindelijk binnen via voedsel. Het is dus een groot risico voor onze gezondheid. De app “beat the micro bead” is ontwikkeld om te kunnen zien of je product of voeding microplastic bevat. De producten van Beesha zijn 100% vrij van microplastics en veilig voor dier, mens en milieu.

Is een Shampoo Bar vegan?

Beesha vindt de welzijn van plant en dier erg belangrijk. De Shampoo Bar van Beesha is 100% Vegan. Dat betekend dat er geen dierlijke producten zoals honing, bijenwas, wolvet of iets dergelijks in zit. En al onze producten zijn niet getest op dieren en daardoor dierproefvrij.

Voor elk haartype een Shampoo Bar

Beesha heeft voor iedereen een Shampoo Bar in het assortiment. Er is een Shampoo Bar voor fijn haar, vet haar, droog haar, gekruld haar, normaal haar, voor mannen en voor kinderen. Al onze Shampoo Bars zijn geschikt voor gekleurd haar, roos en geïrriteerde of gevoelige hoofdhuid. Je kan dan kiezen op je haartype www.beesha.nl/shampoo-bar

2 reacties op “Een schone wereld begint bij een Shampoo Bar

    • cis zegt:

      Goedenavond,

      Wij van Beesha zitten nog in het proces van de Plastic Soup Foundation. Daar gaat maanden overheen. Wat natuurlijk heel goed is omdat elk ingrediënt wordt gecontroleerd die wij gebruiken en dat kost tijd en veel papierwerk van onze leveranciers en laboratoria. Ondertussen blijven wij de beat te microbead app en de plastic soup foundation promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van beesha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 6790 reviews.