Waarom een Sulfaatvrije Shampoo Bar?

Ontwerp zonder titel

Wat zijn sulfaten eigenlijk?

Sulfaten, zoals Sodium Coco Sulfate (SCS) of Sodium Lauryl Sulfate (SLS) is een verbinding dat bestaat uit zuurresten van zwavelzuur en de zouten daarvan. Het bestaat uit een water oplosbaar deel en een olie oplosbaar deel. Het olie oplosbaar deel hecht zich aan vuil en vervolgens zorgt het water oplosbaar deel dat het vuil oplost in water. SCS en SLS worden veel gebruikt in vloeibare shampoo en in sommige merken Shampoo Bars.

SCS en SLS heeft voordelen: het geeft fijn schuim, het ontvet maar het is vooral goedkoop. Maar er zijn ook nadelen: het droogt uit, meer kans op irritatie en het is vooral slecht voor het milieu. Wij van Beesha gebruiken Sodium Cocoyl Isethionate (SCI). Dit is een basis voor onze bars die geen sulfaten bevat. Deze is veel milder en droogt niet uit. Plus het is milieuvriendelijk. Het is gemaakt van Kokos.

Sulfaten zijn vaak de oorzaak van roos en een jeukende geïrriteerde hoofdhuid. Dit komt omdat het een agressief schoonmaakmiddel is wat je huid kan uitdrogen. Veel mensen met roos en een gevoelige hoofdhuid hebben baat bij sulfaatvrije Shampoo Bars. Na gebruik van een sulfaatvrije Shampoo is de hoofdhuid veel rustiger en minder geïrriteerd. En na enkele weken is de roos al sterk verminderd tot helemaal verdwenen.

Antiroos Shampoo Bars

Het mooie van een Beesha Shampoo Bar is dat deze allemaal geschikt zijn tegen roos. Doordat onze Shampoo Bar zo mild is heb je geen speciale (chemische) formule nodig om de roos te behandelen. Hierdoor kan je je Shampoo Bar kiezen op haartype. www.beesha.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van beesha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 9002 reviews.