Kokosolie als wondermiddel in Shampoo en Conditioner Bars

Blog fotos

Veelzijdig product

Kokosolie is het meest veelzijdige product in zowel de keuken als voor je huid en haar. Je kan het wel een beetje een wondermiddel noemen. Het zit in huid- en haarverzorging producten. Wij van Beesha zullen je alle voordelen noemen waarom kokosolie zo belangrijk is in onze producten.

Voordelen van Kokosolie in de Shampoo Bar en Conditioner Bar van Beesha.

  • Het beschermt je haar tegen beschadigingen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan verven of permanent, agressieve haarproducten of zwembadwater.
  • Heeft je haar een boost nodig aan hydratatie? Dan is kokosolie is echt de olie voor je haar. Het haar houdt meer vocht vast. Ondanks dat het haar hierdoor dan ook minder vocht opneemt, blijkt uit onderzoek dat het haar door kokosolie minder behoefte heeft aan vocht. Er dringt dus nog genoeg vocht in de haarvezels. En gehydrateerd haar betekend sterk, veerkrachtig, gezond en glanzend haar.
  • Je haar wassen heeft eigenlijk geen positief effect op de haarschubben. Er komt druk op de haarschubben te staan waardoor je haarschubben open gaan staan. Hierdoor breekt je haar sneller af, verliest snel vocht en droogt uit en is kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Omdat olie hydrofobisch is (water mengt niet met olie), komt er minder water in het haar.
  • Kokosolie wordt beter in je haar opgenomen. Kokosolie is heel licht en bestaat voor en groot deel uit laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met twaalf koolstofatomen. Laurinezuur komt voor in onder andere kokosolie en moedermelk. Deze vetzuur zit ook van nature in onze huidolie en wordt daarom ook beter opgenomen door onze huid. En omdat kokosolie een lichte olie is, zorgt dat ervoor dat de olie tot in de haarschacht wordt opgenomen.
  • Een bijzonder weetje: Kokosolie heeft van nature een SPF-factor van 7.1. Kokosolie beschermt jouw haar tegen de UV-stralen van de zon.
  • Wij van Beesha gebruiken verschillende proteïnes in onze Shampoo Bars en Conditioner Bars. Denk aan Tarwe proteïne of Rijst proteïne. Uit onderzoek is gebleken dat je haar door kokosolie minder proteïne verliest. Hoe minder het proteïneverlies, des te minder je haarschubben afbreken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van beesha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 7521 reviews.