Over Ons

In 2019 zijn wij gestart met het ontwikkelen van onze eigen Shampoo Bars. Deze producten stonden toen nog in de kinderschoenen en het aanbod was nog erg klein. Wat er aangeboden werd bevatte agressieve schoonmaakmiddelen zoals parabenen en sulfaten of de producten werden voor een groot deel geïmporteerd uit het oosten. Dat moest toch anders kunnen.

Wij hebben onze producten zo ontwikkeld dat wij deze zelf kunnen produceren in onze zeepmakerij in Almere. Onze producten bevatten natuurlijke ingrediënten zoals Shea Boter, Kokosboter en Vitamines. Daarnaast gebruiken wij, indien mogelijk, etherische oliën als geurstof .

Shampoo Bars

Ben Bos

Wat begon met een lijn voor haarproducten is inmiddels uitgebreid met onder andere Body Boters, Lippenbalsem, Natuurlijke Deodorant (alu vrij en zonder baking soda!), Maskers en nog veel meer.

Wij proberen al onze processen zero-waste in te richten, dit houdt in reductie van afval en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Over elk ingrediënt is nagedacht. Waar komt het vandaan, is het microplasticvrij, dierproefvrij, sulfaat en silicoonvrij.

Al onze producten worden handgemaakt waardoor de impact op het milieu minimaal is. Onze zeep accessoires zoals bijvoorbeeld onze zeepzakjes zijn biologisch afbreekbaar en onze zeepplankjes zijn gemaakt van duurzaam Bamboe hout.

“In Nederland zijn er 2,6 miljoen gezinnen. Als 10% een shampoo bar gebruikt in plaats van shampoo in een plastic fles, dan besparen wij met zijn allen 12.5 miljoen plastic flessen per jaar.

Beesha heeft in het eerste jaar ervoor gezorgd dat er 68.000 plastic flessen niet in de badkamer stonden en ook niet in ons milieu terecht zijn gekomen.”